so long suckers

Lika varmt idag, minst! Nu är vi ju framme hos farmor och farfar i "Digne les Bains" där dom bor. Det är en jättegullig mellanbstor stad som ligger i södra frankrike. Idag har vi hunnit med bâde det ena och det andra. Bla, shoppat en resbag, baddräkter till syster och kusin, varit pâ en lâââng föreläsning om hur man kör bil eftersom att min farmor râka klanta sig lite framför Polisen för nâgon vecka sedan. Sen har vi varit ute och ätit och lite sâdär. Min syster och min kusin som är i samma âlder har precis gâtt och lagt sig. Klockan är snart nio. Vi ska upp nâgongâng vid ett inatt!! Dâ ska vi hoppa in i bilen och sen bila i ungefär tre timmar för att komma till Marseille. Därifrân ska vi ta bâten klockan sju pâ morgonen, vilken hitt eller hur ( frâgetecknet som jag inte hittar pâ det här trangientbordet). Dock fâr jag träffa min gämnâriga kusin dâ, vilket är bra!  Nâgot som inte är bra är att jag inte kommer kunna somna kl nio vilket kommer resuliteras i att jag kommer ha svârt att väckas inatt. Tur att jag har datorn i mitt rum här med! :)
Imorgon vid den här tiden sitter jag därimot i mitt och min kusins rum pâ Korsika.


Det är skitskönt att vara i värmen, bara sâ ni vet..
<3

K O M M E N T E R A (3)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

framme i Aix en provence (frankrike)

Nu âr jag i frankrike!!!!!!!! :):)  sitter hemma hos min farbror och ska snart âka hem till farmor och farfar. Resqn var gansk jobbig, eftersom att vi skulle byta i amsterdam.. men men.. Runt lunch kom vi iallafall hit och vi har badat i poolen nyss och lite sâdant.. Det var ca 33 grader idag sâ vi hôll typ pâ att dô nâr vi var pâ stan.. Har egentligen inget vettigt att sâga, men de âr trevligt att skriva ândâ! :) imorgon fâr vi sovaut men pâ lôrdag morgon ska vi ta bâten ill Korsika kl 7 pâ morgonen och det tar minst 2 timmar att âka dit bâten stâr ocksâ sâ vi kommer behmva gâ upp ungefâr samma tid som imorse, vilket suger. Inatt somnade jag inte fôrens vid 12-01 och skulle upp halv 4 liksom.. opi v,ycket sômn man fâr dâ..  Aja u ska jag kila !! Hoppas ni har det bra dâr hemma

pusssssssssssssssssss Paula
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Klump i halsen, pirr i magen

Klump i halsen, pirr i magen!

Nu är allt fixat! Packningen står redo i hallen. Hoppas att det inte blir någon övervikt bara. Farmor kommer nog bli lite halvsur eftersom att hon alltid vill att jag (och mina syskon och kusiner) ska ha med oss så lite bagage som möjligt. Det kan jag inte direkt påstå nu. Hihi.

Är iallafall väldigt nervös, men jag hoppas och tror att det kommer bli en bra månad!
Ha det så bra nu allihoppa! Och glöm inte att hålla utkik på bloggen även fast jag inte är hemma!




Pussssssssssssssssssssssssss Paula
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

sista dagen i Sverige på en månad

Har som sagt varit med Anna en stund på dagen. Vi prominerade till Huddinge centrum, där vi bla mötte Sofie. Jag köpte en sololja och lite flyggodis, och Anna köpte lite roliga nagellack, och en hårklämma.
Träffade även mamma som hade cyklat dit och köpt den väskan jag ville ha! TAACCK <3! Dock märkte jag precis att den var sönder så mamma fick åka och byta den igen eftersom att jag inte hinner och så..

När hon kommer hem är jag antagligen färdigklädd (precis duschat) och färdigpackad. Då ska vi äta jordgubbar och sen åka mot Lidingö. Jag är faktiskt fett nervös för den här resan! Ska bli kul ! :)

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

åå så fint (?)



Jag testmålade med den här färgen! Tur som tusan att vi inte köpte flera burkar med den här. Och så lekte jag lite också, hihi..

Nu ska jag göra mig i ordning för att träffa Anna. See yaa
K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

shit va mycket de blev ,orkar ni läsa?

Så.. Nu tänkte jag berätta lite om min resa som börjar imorgon. Haha, eller egentligen i övermorgon. Torsdag alltså!Imorgonkväll måste jag bara åka till papsen. Tyvärr är inte ens han där utan på jobb utomlands (störande att han är det just när vi ska resa eftersom att han hittar på alla flygplatser i prencip). Själv hittar jag någolunda bra på CDG (Charles de Gaulle) som är en stor flygplats i Paris, och någolunda på arlanda tror jag. Den är ju så liten. Men så har vi självklart blivit satta på ett flyg till Amsterdam, och sen till Marseille. Tur att min syster går som UM så vi får hjälp i Amsterdam! Som ni kanske har märkt så ska jag åka dit med min halvsyster Sofie!

Iallafall planet går 06,20 så vi måste vara på arlanda senast 05,00 tror jag. Och kanske åka från Lidingö vid 04,(?) Alltså måste vi gå upp kanske 03,30 ? Sen har vi en timme på oss mellan bytet i Marseille. Det går nämligen inget direktflyg från Arlanda till Marseille så det är därför vi måste byta. Farmor och farfar möter upp oss i Marsielle och därifrån är det lite oklart. Antligen åker vi hem till dom och åker tillbaka dit för att ta båten två dagar senare, eller så stannar vi där.

På Lördag morgon ska vi iallafall ta båten till Korsika. Möta upp hela tjocka släkten på båten och sen åka till huset vi ska bo i i tre veckor. Sola, bada, glassa, leva livet helt enkelt! Ska bli sååå skönt!

Sen efter tre veckor åker jag tillbaka till farmor och farfar där dom bor(Frankrike). ÄLSKAR det stället! Är där med syster och kanske lite kusiner i några dagar och sen har det redan gått en månad och jag är hemma igen.

Det här orkar antagligen ingen läsa men det var bra för mig att få skriva ner allting ändå! Det finns mycket mer detaljer som jag har låtit bli att skriva för er skull.

Imorgon ska jag packa klart det sista, (handväskan bla), köpa massa gotter + sysselsättning till planet,( syster blir helt överlycklig om jag har köpt med mig godis), träffa Anna, måla lite i mitt rum, äta, sova och på kvällen åka till Lidingö.

Ps: jag har "fått tillstånd" att ta med mig kameran på resan också. Dock kommer jag kanske inte kunna blogga så mycket men lite granna kanske. Måste ju ändå kolla mitt gymnasieval på internett. I värsta fall kommer dom när jag kommer hem. Men håll utkik!
Skriver igen innan jag åker!

Paula
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

sisters



Je t'aime <3
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Här ska det stekas!

Läste nyss att det kommer vara upp mot 40 grader i Juli på Korsika



K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Måndag

Har varit skitslö hela dagen i prencip. Har bara varit till Woody och kollat tapeter, börjat smått som smått med att tejpa i rummet och sen har jag bara varit lam och slappat. Är helt sjukt trött nuförtiden, tacka gudarna (?) för att det är sommarlov! Precis vad som behövs. Dock är min mamma hemma och väcker mig varje morgon. Det är väll egentligen det som är anledningen till att jag är trött hela dagarna också. Men men.. Tänkte att jag skulle behöva komma ut i luften lite efter maten så jag tog en promenad/joggingtur i Älvsjöskogen. Mötte även Christian där,som också hade sprungit. Fick reda på att han läser min blogg! Något jag aldrig kunde tro! hejhej,chrille! Haha!

Imorgon får jag inte heller sova ut helt. Då ska jag nog träffa Matte my broo för en snabbfika på förmiddagen. Sen ska jag väll hem, fixa lite i rummet och packa. Funderar också på att kolla lite shopping även om vi bara åker till Huddinge.
Nu när jag väl har en stor väska med mig, då måste den ju vara full, annars äre ju inge kul...
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

hihi

Strosade runt i S(k)ärholmen ända tills stängning och hittade bara ett par shorts. (vilket jag egentligen inte ens skulle ha.) Någongång vid 5 var mamma rätt less på att jag inte kunde hitta någonting så vi gick och åt mat. Indiskt för mig och thai för mamma. Innan Skhlm så var vi och kollade på färg till mitt rum på Flüger färg. Köpte ingen färg och tapet eftersom att jag inte riktigt är säker. Men det blir nog snyggt i slutändan!

Nu ska jag snart sova. Måste försöka lägga mig ganska tidigt för har rätt mycket saker att göra på dagarna. Imorgon ska det börja målas och så har jag några kompisar jag ska träffa innan jag åker på Torsdag morgon,och packa självklart!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

packlista

Har hållt på med min packlista inför Frankrike och Korsika hela dagen nu! Har tillochmed börjat packa ner saker, 5 dagar innan avresa(!) det är tidigt för att vara mig. Listan är redan ganska lång, och blir nog längre imorgon.  Då ska jag och mamma till S(k)ärholmen och försöka hitta

en necessär
en jeanskjol
linnen
t-shirtar
och kanske en väska.
Vi hade egentligen tänkt att börja måla om mitt rum nu innan jag åker, men efersom att det visade sig att alla affärer som säljer någon färg som inte är vattenfärger inte har öppet imorgon heller.

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Midsommar

Och så var midsommarafton över. Har hälsat alla mina vänner "trevlig midsommar" som jag hoppas alla fick på mobilen! Själv har jag haft en lugn dag, varit hemma och fixat lite, besökt Älvsjöskogen för en rundtur, lagat mat och självklart ätit den.God var den också(!) men jag föredrar lite mer kryddad/starkare mat. Svensk mat är ganska tråkig. Men min och mammas mat blev iallfall helt ok, så jag tog lite foton men jag visar dom någon annan dag.(om jag kommer ihåg)

Har också kommit på att det bara är 6 dagar kvar tills jag åker till la France, med min syster för att träffa hela tjocka släkten och sen några dagar senare åka ner till Korsika. I tre veckor. Jag ber till gud och hoppas att det ska vara solig varje dag. Jag ska bli brun, jag ska bli brun, Jag Måste bli brun. Anna har skrämt bort mig från solariet (vilket iförsig är bra) och den svenska solen..ja, vad finns det att säga om den? Totalt värdelös! En hel månad utomlands borde man väll få bränna av(?). Lilla Sofie lyckades väldigt bra! Hon kom nämligen hem efter två veckor på Mallis och var neger. Det är precis samma sak med min syrra Sofie, hon blir också skit brun på noll-tid. Det är någon speciellt med dom där Sofie alltså,haha!:)



Jag och syster förra sommaren!


Nu är det iförsig bara 5 dagar kvar till vi åker..
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

för oss som lever :)

Har varit och hjälpt morfar hela dagen. Skulle åka dit kl 12 för att hinna laga lite mat och umgås lite innan jag skulle göra annat och hinna hem innan matchen. Man kan ju säga att jag faktsikt hann det, för det gjorde jag, men det vart en snabbis. Lagade iallfall två maträtter till morfar och fick pengsing för det, det var precis det jag behövde:)! Sen hem en snabbis och sen till stan för att träffa Johanna och Elin och se matchen. Trots att vi inte intresserade oss sådär väldans för matchen så var Sverige inge bra. Stackars Pojkar!  Men men, vi som faktiskt har ett liv utanför fotbollen lever ännu.

Imorgon ska jag nog ut och bränna lite pengar, alltid lika kul! Och det går alltid lika snabbt!:O
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

svensk sommar

Man blir fett sur när man blir väckt vid den här tiden och telefonen krånglar samtidigt som vädret är titalt värdelöst. 

Det är sommarlov och det regnar bara, vafan!
K O M M E N T E R A (3)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

storstan är min grej

Sitter just nu hemma hos Jessan. Vi har inte hunnit med mycket alls idag, vakna någongång för två timmar sedan och sen har vi bara ätit lite och varit ute me hundarna. Jessan har ju två stycken bordercollie som är väldigt söta. Fia- lutten och bellsan. Träffade också på massa golden retriver (haha konstig stavning?)  som jag blev väldit sugen på att skaffa. Älskar dom, dom är så gulliga. Mamma har ju sagt att när jag flyttar hemifrån så ska hon flytta någonstans vid vattnet och staffa en hund. Så vi får väll se om det blir en sådan någon gång i framtiden. Hoppas på de. Själv kan jag ju inte skaffa de nu eftersom att vi har katt och bor i en lägenhet. Och i ens första lägenhet om några år, känns inte heller så lämpligt.

Men men.. Om jag ska skaffa något husdjur när jag blir äldre ska det iallafall bli en golden eller en häst. Och eftersom att jag aldrig skulle bosätta mig på landet så verkar hund det bästa valet.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

tjej test


Litet test för att se hur tjejig jag är
[ ] Du har fler än 10 nagellack.
[x] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[  ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[  ] Du brukar gå på stan med din mamma.
[  ] Du har haft rosa på ditt rum.
totalt: 4

[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[/] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[  ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[ ] Du älskar att gå till frisören.
[/] Du solar hellre än att bada.
totalt: 5

DU ÄLSKAR:
[ ] Skor
[ ] Färgen rosa
[x] Shopping
[ ] Dekorationer
[  ] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Delfiner
[ ] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor   (rooossoor:D )
[  ] Mjukisdjur
totalt: 3

Du shoppar/shoppat på:
[x] MQ
[  ] Kompaniet
[  ] Victoria's secret
[x] H&M
[  ] Aima
[x] New Yorker
[x] Gina Tricot
[x] NK
[  ] Top Gun
[  ] Taily Weijl
[  ] Bijou Birgiette
[  ] City Girl
[  ] Colosseum
[x] sisters
totalt: 6

DU SÄGER OFTA:
[  ] Whatever
[  ] Oh my god
[x] Vet inte
[  ] Cuite
[  ] Hot
[  ] Visst
[  ] Säkert
[  ] Ursäkta?
[  ] Fabulous (FABLESSE)
totalt: 1

DU LÄSER:
[  ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[x] solo
[  ] Wendy
[  ] Bravo girl
[  ] Star Flash
totalt:1

DU GILLAR DESSA FILMER:
[  ] Elizabetown
[ ] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[  ]Ciao Bella
[  ] A Walk To Remember
[  ] Sweet home Alabalma
[  ] Where The Heart Is
[  ] Just My luck
[x] John Tucker Must Die
[  ]  The holiday
[  ] Girls United
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[  ] The hot chick
[  ] My girl
totalt: 3

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[  ] Lost
[ ] Top Model
[ ] Projekt Runway
[ ] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[ ] Grey's Anatomy
[x] The OC
[x] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[  ] Heroes
totalt: 3

DU TYCKER ÄR BRA:
[  ] Paris Hilton
[  ] Jessica Simpson
[  ] Mariah Carey
[  ] J-Lo
[  ] Britney Spears  
[  ] Beyonce Knowles
[  ] Christina Aguilera
[  ] Hilary Duff
[  ] Lindsay Lohan
[  ] Gwen Stefani
totalt: 0

Totalt:  26
Får du: 0-20 mer pojke än tjej.  
Får du 20-30: pojkaktig tjej.
Får du 30-40: rätt så tjejig.
Får du: 40-50: du är en tjej!
Får du: 50-60: du är riktigt flickig

"pojkaktig tjej" det är väll det folk brukar säga om mig. Som tur är så dömmer dom på min konstiga personlighet och inte på mitt utseende. :)

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

minnen som består

Mötte precis en rolig sak. Satt och läste igenom alla dikter 9A har skrivit i våran diktsamling. Satt snabbt och läste igenom bara tills jag kom till Sofias. Allas är ganska seriösa tills man kommer till hennes. Våran diktsamling handlar om Minnen. Det här är hennes...


Jag minns en dag
då jag gick ut
Mötte världen som den var
jag blev sjuten
i
rumpan
Det gjorde ont
riktigt ont
aj...

Haha, jag kommer iallafall aldrig glömma när vi satt på svenskan och skrev ihop den där alltså. Kul var ordet!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

senaste dagarna

Sitter just nu hemma. Har hunnit med en hel del dom senaste dagarna och timmarna. Var nyss (idag) på släktträff och firade 75 årsdag och GULDBRÖLLOP.  Tittade även på matchen, Sverige-Spanien, blev riktigt besviken där i slutet. Tilläggstid är aldrig bra! Men men..

Har även varit hos pappa. Träffat syrrorna och varit på skolavslutning. Har dock mest spenderat min tid med min älskade gullunge Elinn,eftersom att Sofie skulle på basketläger.

(Elinn)  (Sofie)



Skål för oss syster! Du är bäst!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

det finns inget bättre


Den här videon kan jag leva på i år och dar, jag bara avgudar den! Han är så sjukt skön!
Och så tyckte jag det passade eftersom att jag just nu sitter hos pappa på just Lidingö.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

trevlig dag

Vaknade ganska tidigt av att min moster ringde och bokade lunchen en timma senare. Så vid 1 snåret så var jag vid Solna Strand och lunchade med min moster Charlotte.Vilket var mycket trevligt må jag säga! :)
Följde sedan med upp till hennes jobb för att checka in stället och stannade och pratade med hennes chef, lite roligt.
Någongång vid tre var jag i stan igen, kollade lite snabbt men var så trött så jag åkte hem nästan direkt. La mig framför tv:n och låg där och kolla bla på gamla avsnitt av The Hills. 
Runt 6 åkte jag in till stan igen och träffade Mr "svensk". Hängde runt lite på söder och köpte Sverige tröjor båda två. Trots att ingen av oss är helsvenska.(haha) Hittade en park någonstans och la oss där. Sen fick han den galna iden att gå igenom en gammal lång tågtunnel, så efter mycket om och men så gick vi igenom och kom till en ny park, där vi la oss igen. Haha! Det var ju fortfarande ganska fint väder, men runt 10 började solen gå ner och det blev kallt, så vi gick till Daisy's och tunnisen käka fettomat. Släpande tillslut med honom till Kungsan där det var FETT MED FOLK. Det blir verkligen maffigt när alla jublar när Sverige gör mål. Sverige vann ju också, blev lite förvånad faktiskt. Men bra jobbat !
 
Haha, med snyggaste tröjan på och allt
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

hittade en klockren jävel

"Att gå på krogen är som att öppna en ask choklad och upptäcka att alla godbitarna redan är tagna. Det enda som återstår är några spritfyllda äcklen i hörnet..."

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Måndag?

Är det Måndag idag? Ja,det är det. Jag har redan fått svårt att hålla koll på vilken dag det är, och sommarlovet har knappt börjat. Om ni kollar på klockan så är den väldigt lite och det känns(!) Jag ska nämligen gå och ta vaccin mot livmoderhalscancer, nu på morgonen. Senare ska jag och morfar fixa en grej en snabbis och sen hoppas jag på att Jossan är klar för att åka in till stan för en Sandys macka. (eller vad vi nu hittar på)

Hoppas det blir en fin och solig dag som dom säger på nyheterna, för snart vänder det ju..

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

"det finns bara ett paradis på Östersjön"

Hemma från Birka igen. Tyvärr så glömde mamma minneskortet kvar i datorn så vi kunde inte ta mycket kort alls. Bara med mobilen, när den väl var med. Höll på att dampa loss på mamma, men det blev en väldigt trevlig resa iallafall. Igårkväll så började de med att vi tog en titt på hytten, en liten drink och sedan åt vi middags buffé. Sen blev det en liten kort siesta på rummet innan vi skulle upp till schlagerkvällen. Där var det full rulle när vi kom. Himla kul! Ni som känner mig kan ju förstå att jag gillade det. Det mesta iallfall. Sen när schlagern var färdig blev det feta discot. Där började alla verkligen komma igång. Vi var där till någongång runt 3 tiden då det slutade. Varvade med dricka och dans, skit kul. Precis vad man behövde efter vårat sämsta "disco" på balen. Här var det riktigt bra musik och framförallt hög. Utan det funkar det ju inte! När vi vaknade upp (väcktes) imorse begav vi oss direkt för att äta. Det blev en fet hamburgare med bröd och pommes. Haha snacka om tjockis brunch. Efter det gick vi upp på däck och solade, vilket var väldigt skönt det med. Tog en drink till och shoppade lite tax-free. Sen var det schlager igen, den här gången ute på däck. När det var slut var vi framme i Stockholm igen och klev av båten och åkte hem.

Måste säga att det var en väldigt lyckad resa!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Birka Paradise

Ska bara skriva en snabbis. Klockan är 14,11 och om ungefär två timmar ska vi åka mot Birka Paradise och möta upp Elvira och Inger. Det blir en kortisresa med dom i år men det blir nog trevligt ändå! Det var ju himla nice i Thailand! Har lite problem med packningen idag med, men det är väll bara att slänga ner något. "Det löser sig" som min kära vän brukar säga. Nu ska jag laga lite mat, har inte beställt bord förens kl 9 ikväll. Jag lovar att ha massa foton också så ni får se den fina båten... Kommer tillbaka imorgon (alltså Söndag kväll) så ni hör nog av mig någon gång i början på nästa vecka. (självklart är mobilen med om ni vill ringa) Ha en superhelg!



 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Kungis skolbal

Dom senaste dagarna har varit intensiva så jag har inte kunnat/hunnit skriva något. Har hänt mycket roligt som jag lovar att berätta om senare..Här kommer iallfall en video på alla mina lärare när dom sjunger en lång sång om oss elever. Väldigt roligt om man känner oss iallafall !
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget